Hoe deel je de ruimte goed in, denkend aan de verschillende speelhoeken en looproutes?


Na het bepalen welke verschillende (speel)hoeken voor jullie belangrijk zijn. Is het goed om deze in de ruimte te ‘zien’ en te kijken of deze matchen met de looproutes in de ruimte. Het maken van een vlekkenplan kan uitkomst bieden om te kijken of alle onderdelen in elkaar overlopen of dat het bijvoorbeeld een looproute blokkeert.

Goed is om te kijken welke looproutes er het meest gebruikt worden. Sommigen zijn er vast ingeslopen, maar zijn wellicht ook anders in te delen. Verder is het ook goed om eens ‘out of the box’ te kijken naar de ruimte. Na een beetje puzzelen en schuiven zal je zien hoe verrassend het kan zijn om te spelen met de indeling. Een andere indeling laat je ook weer met een nieuwe blik naar het interieur kijken en geeft ook een aanzet tot nieuwe activiteiten en inzichten.

Tip: teken de ruimte op schaal en bedenk welke hoeken je wilt creëren. Maak hier een duidelijke keuze in. Teken en knip de ruimtes uit op papier en speel hiermee. Laat je verrassen door je open blik en laat je niet leiden door vaste patronen.


Naast een praktische indeling kijken we ook naar:

  • De verlichting in de ruimte en in de verschillende hoeken
  • Opbergruimte
  • Uitdagend en veilig spelmateriaal

Deze aspecten zorgen samen met de verschillende (speel)hoeken en looproutes voor het ideale interieurontwerp. In de volgende blog bespreken we uitgebreid welke aspecten er belangrijk zijn op het gebied van de verlichting in de ruimte.


Studio Bril interieurontwerp voor kinderopvang en onderwijs

contact

Ilona de Koning | Studio Bril | info@studiobril.nl

+31 642 520 486